December 6, 2022

afterimagearts

We Do Fine Home

An Old Stables Turned Contemporary Home, Designed For Entertaining

An Old Stables Turned Contemporary Home, Designed For Entertaining

It’s really hard to consider this warm and inviting family property in the valley of the Strathbogie Ranges was after a easy stables and place of work.

‘Located in Longwood, the dwelling was initially part of a stallion stud farm designed by an American architect and developed by craftsman using domestically sourced stone,’ Cantilever Interiors resourceful director Kylie Forbes describes. The past proprietors experienced by now transformed the stables into a essential residence with the addition of a kitchen and bathrooms when Cantilever’s customers enlisted the enable of inside designer Merinda Garrett.

But the project’s principal challenge was reconciling its past (and prior renovations) with the client’s eyesight for a contemporary home, able of internet hosting guests and entertaining – that however mirrored its bordering landscape. In buy to create this serene atmosphere, Merinda looked to Melbourne organization Cantilever Interiors’ complete-property design and style EDIT method.

The EDIT’s American Oak veneer characteristics were paired with marble benchtops and powder coat steel cabinets in the kitchen area, when the accompanying joinery brings a sense of heat throughout the overall home.

‘Cantilever’s Kitchen Techniques are configurable to a myriad of layout solutions and include things like the capability to combine the specified appliances seamlessly into a design and style, ensuing in a very refined kitchen area product or service,’ Kylie provides.

Nearby, a devoted bar resolution also varieties the ‘ultimate dining space’ with plenty of storage that feels equal parts functional and high-class beneath the superior-vault ceilings.

Timber attributes proceed in the course of, with Cantilever and Future Automation collaborating on a custom made constructed sideboard and device – where by a cleverly integrated Tv set is hidden from watch with the click on of a button!

In the meantime outside the house, Cantilever’s outside kitchen presents a secondary hub for entertaining. Thoughtful information contain an integrated fridge and barbecue that permits the loved ones to get pleasure from the deck and pool place, when overlooking the distant Goorum Falls.

‘The venture palette was motivated by the external environment and the transforming colors of the landscape through the distinctive seasons,’ Kylie clarifies. Now, the resulting dwelling effectively demonstrates the lovely regional surrounds and the client’s aspiration life style, with spaces to appreciate all calendar year round.

Study far more about the versatile EDIT process from Cantilever Interiors here.